Hızlı Erişim

Menü

OLAĞAN GENEL KURUL ÇAĞRISI

9.09.2026
5

Afyonkarahisar Barosu Olağan Genel Kurul toplantısının aşağıdaki gündemle; 10.10.2026 tarihinde 10:30’ da Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde yapılmasına, seçimlerin 11.10.2026 tarihinde 09:00 - 17:30 saatleri arasında Afyonkarahisar Barosu Başkanlığı Yeni Hizmet Binası’ nda yapılmasına karar verilmiştir.

İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı 17.10.2026 tarihinde Avukatlık Kanunu‘nun 87.maddesi gereğince kayıtlı üye sayısının en az onda birinin katılımı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde saat 10:30’ da yapılmasına, Toplantıda aşağıdaki gündemin uygulanmasına; Seçimlerin 18.10.2026 tarihinde 09:00 - 17:30 saatleri arasında Afyonkarahisar Barosu Başkanlığı Yeni Hizmet Binası’ nda yapılmasına karar verilmiştir.

Avukatlık Kanununun 86. maddesine göre genel kurul toplantılarına katılmak ve oy kullanmak zorunludur. Toplantılara haklı bir neden olmaksızın gelmeyenlere ve oy kullanmayanlara İlçe Seçim Kurulu tarafından yıllık keseneğin üçte biri miktarında para cezası verileceği hususları duyurulur.

 

GÜNDEM :

 

1)    Yoklama, Açılış, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı

2)    Genel Kurul Başkanlık Divanının seçimi  (Bir başkan, bir başkan yardımcısı ve iki üye)

3)    Baro Başkanının konuşması

4)    Protokol konuşmaları

5)    Yönetim Kurulu geçmiş dönem çalışma raporunun okunması ve müzakeresi

6)    Bilançonun okunması ve müzakeresi

7)    Denetleme Kurulu Raporunun okunması ve müzakeresi

8)    Baro Yönetim Kurulunun ibrası

9)    Baro Denetleme Kurulunun ibrası

10) Takip eden dönem tahmini bütçesinin okunması, müzakeresi ve karara bağlanması,

11)  2027 ve 2028 yıllarına ait giriş ve yıllık Baro aidatlarının (avukatlar, kamu avukatları, ortaklıkları yönünden) görüşülüp tespit edilmesi.

12) Baro Başkan adaylarının konuşması

13) Dilek ve temenniler

14) Kapanış

 

SEÇİMLER :

a)    Baro Başkanının seçimi (En az on yıl kıdemli avukatlardan)

b)    Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimi (En a z beş yıl kıdemli avukatlardan)

c)    Disiplin Kurulu Üyelerinin seçimi (En az beş yıl kıdemli avukatlardan)

d)    Denetleme Kurulu üyelerinin seçimi (En az beş yıl kıdemli avukatlardan)

Türkiye Barolar Birliği Delegelerinin seçimi (En az on yıl kıdemli avukatlardan
Fotoğraf Galerisi