HASAR DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ İLE MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ
Tarih: 15.01.2022 | Okunma Sayısı: 292

Facebook ve sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunan Hasar Danışmanlık şirketleri veya bu işle uğraşan kuruluşlar ile mücadeleye devam ediyoruz.

1136 Sayılı Avukatlık Kanununa muhalefet suçundan dolayı şikayet ettiğimiz bir kuruluş hakkında Afyonkarahisar C.Başsavcılığı tarafından 1136 Sayılı Avukatlık Kanununa Muhalefet suçlaması ile belirtilen kanunumuzun 35. Maddesinin yollaması ile 63/3 maddesi gereğince bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmıştır.

Unutulmamalıdır ki Kanun işlerinde ve hukuki meselelerde mütalaa vermek, mahkeme, hakem veya yargı yetkisini haiz bulunan diğer organlar huzurunda gerçek ve tüzel kişilere ait hakları dava etmek ve savunmak, adli işlemleri takip etmek, bu işlere ait bütün evrakı düzenlemek, yalnız baroda yazılı avukatlara aittir!!!

Avukatlık yapmak yetkisini taşımadıkları halde muvazaalı yoldan alacak devralarak ve kanunların tanıdığı başka hakları kötüye kullanarak avukatlara ait yetkileri kullananlar içinse hapis ile birlikte para cezası öngörülmüştür.

Hasar Danışma Şirketi, Trafik Yardımlaşma Derneği veya her ne ad altında olursa olsun, münhasıran avukatların yapabileceği işleri yapmaya yeltenenler mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

 

Kamuoyunun bilgisine sunulur…

 

19.09.2024
AV. TURGAY ŞAHİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.